Kurban Kesimi Sırasındaki Tehlike Parazitler : Allerjik Hastalıklar : Saglikbilgisi.com
Ana Sayfa Sağlıklı Beslenme ve Diyet Anne ve Bebek Sağlığı Sağlık Ulaşım Rehberi Destek Grupları
Misafir ... Kayıt için tıklayın veya giriş yapın ...
Saglikbilgisi.com Sözlük :A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V W Y Z
Sağlıkbilgisi.com Ana Sayfa : Allerjik Hastalıklar : Kurban Kesimi Sırasındaki Tehlike Parazitler

Kurban Kesimi Sırasındaki Tehlike Parazitler


KURBANLIK HAYVANIN PARAZİT OLDUĞU FARK EDİLEN İÇ ORGANLARININ İKİ METRE DERİNLİKTE ÇUKURA GÖMÜLMESİ VE ÜZERİNE KİREÇ DÖKÜLMESİ GEREKİYOR

Kesimi yapılan kurbanlık hayvanın parazit olduğu fark edilen iç organlarının iki metre derinlikte çukura gömülmesi ve üzerine kireç dökülmesi gerektiği bildirildi.
     Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Fındık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban kesiminde sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti.
     Kurban kesim yerlerini organize etmek, ulaşım ve hijyenini sağlamanın belediyelerin başlıca görevi olduğunu hatırlatan Fındık, kesimlerin veteriner hekimler gözetiminde ve ehil kasaplar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.
     Kurbanlık hayvanların sağlık ve gebelik kontrolünden geçirilmeden satış yerlerine alınmaması gerektiğini ifade eden Fındık, ''Mutlaka hayvanların sağlık sertifikası ve gebe olmadığı ile ilgili belgesi olmalı. Kesimlerin veteriner hekimler gözetiminde eğitimli kasaplar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir'' diye konuştu.
    
     -''PARAZİTLİ ORGANLAR TEHLİKE OLUŞTURUR''-
    
     Hayvanlardaki parazitli organlara kesim sırasında dikkat edilmemesi halinde paraziter hastalıkların yayılması açısından tehlike oluşturabileceğine işaret eden Fındık, şunları kaydetti:
     ''Sağlık kontrolü yapılan hayvanda parazit olup olmadığı anlaşılır. Bu hayvanların normalde satılmasına izin verilmemelidir. Ancak kesimi yapılan ve iç organları hastalıklı çıkan hayvanların bu organlarının bertarafı dikkatlice yapılmalıdır. Bunların veteriner hekimler tarafından kontrolünün yapılıp uygun şekilde bertaraf edilmesi ve özellikle çevredeki sokak köpeklerine yedirilmemesi gerekir. Aksi taktirde hastalık köpekler dışkısı ile yayılacaktır. Kesimde iç organlarında parazit olduğu fark edilen kurbanlıkların bu organlarının 2 metre derinlikte çukura gömülmesi ve üzenine kireç dökülmesi gerekir. Yasal düzenlemede bu şekildedir.'' (AA)

 


Tarih : 2009-12-02 00:00:00

Kurban Kesimi Sırasındaki Tehlike Parazitler ile ilgili diğer makaleler

Parazitler


[Diğer Haberler... ]
Polenler hasta ediyor!
sağlık
Çölyak Hastaları Daha Fazla Sosyal Destek İstiyor
sağlık
Bahar Ayında Vücudunuz Şişmesin
sağlık
Alerji Yaratan Polenler Haziran Sonuna Kadar Etkili
sağlık
Ağaçlı caddeler astımdan koruyor
sağlık
Grip Aşısı Domuz Gribi Aşısının Etkinliğini Arttırıyor
sağlık
Hayat Boyu Süren Tek Gıda Alerjisi, Çölyak
sağlık
Üç Kişiden Birinin Alerjisi Var
sağlık
Bulaşıcı Hastalıklardan Ellerinizi Yıkayarak Korunun
sağlık
Kurban Kesimi Sırasındaki Tehlike Parazitler
sağlık
Gribi Önelemek İçin Hijyen Şart
sağlık


Sponsorlarımız
Lazer Epilasyon
Lazer Epilasyon
Lütfen aşağıdaki formu doldurarak siteye giriş yapın
||| Üye Girişi
Kullanıcı adınız :
Şifreniz :
Sitede Arama :
Lütfen aradığınız kelimeyi yazıp
Ara'ya tıklayın: