Hafızanın Sinsi Düşmanı Hipertansiyon : Kalp ve Dolaşım Sağlığı : Saglikbilgisi.com
Ana Sayfa Sağlıklı Beslenme ve Diyet Anne ve Bebek Sağlığı Sağlık Ulaşım Rehberi Destek Grupları
Misafir ... Kayıt için tıklayın veya giriş yapın ...
Saglikbilgisi.com Sözlük :A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V W Y Z
Sağlıkbilgisi.com Ana Sayfa : Kalp ve Dolaşım Sağlığı : Hafızanın Sinsi Düşmanı Hipertansiyon

Hafızanın Sinsi Düşmanı Hipertansiyon


PROF. DR. ŞAHİNER: -''UNUTKANLIĞININ FARKINDA OLMAYAN, TANSİYONUNU İYİ DÜZENLEMEYEN VE DİYABETİ OLAN KİŞİLERDE DAMARSAL BUNAMA ÇOK HIZLI ŞEKİLDE İLERLEYEBİLİR''

Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Türker Şahiner, unutkanlığının farkında olmayan, tansiyonunu iyi düzenlemeyen ve diyabeti olan kişilerde, damarsal bunamanın çok hızlı şekilde ilerleyebileceğini bildirdi.
     Şahiner, yaptığı yazılı açıklamada, kontrol altına alınmayan yüksek tansiyonun bilinen en önemli etkilerinin inme, kalp krizi, böbrek rahatsızlıkları ve görme kaybı olduğunu ifade ederek, hipertansiyonun yol açtığı bir başka önemli rahatsızlığın da ''damarsal bunama'' olarak adlandırılan unutkanlık olduğunu belirtti.
     Bu rahatsızlığın, damarların tıkanması sonucu meydana geldiğine işaret eden Prof. Dr. Şahiner, damarsal bunamanın, yüksek tansiyon ve kolesterolün tüm vücutta, özellikle kalp koroner damarlarında zaman içinde tıkanma yapması ve tam tıkanma olduğunda, dokunun ölümüne bağlı olarak geliştiğini ifade etti.
     Damarların tıkandığı bölgede, hafif şekilde beyin fonksiyon yitimi gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Türker Şahiner, bu durumun da kişiyi fark ettirmeden, ''sinsi'' bir bunamaya doğru götürdüğünü kaydetti.
     Prof. Dr. Şahiner, damarsal bunamanın risk faktörleri hakkında şu bilgileri verdi:
     ''Kişinin tansiyonu kontrolsüzse, 2 yıl içerisinde çok ciddi sorunlar yaratabilir. Özellikle unutkanlığının farkında olmayan, tansiyonunu iyi düzenlemeyen ve diyabeti olan kişilerde damarsal bunama çok hızlı şekilde ilerleyebilir. Çünkü damar tıkandığı anda ölür. Ama tansiyon, zaman zaman yükselse de çoğunlukla ilaçlarla kontrol altına alınmışsa hasta 10-20 yıl boyunca çok büyük bir sorun yaşamayabilir.
     Damarsal bunamanın tanısının konulmasında MR çok tanımlayıcı bir yöntemdir. Bir hipertansiyon hastası, damarsal bunamayla karşılaşmamak için en başta diyetini korumak ve düzgün bir yaşam tarzı sürdürmek zorundadır.'' (AA)

 


Tarih : 2008-11-21 00:00:00

Hafızanın Sinsi Düşmanı Hipertansiyon ile ilgili diğer makaleler

Hipertansiyon nedir

Akciğer Hipertansiyonu


[Diğer Haberler... ]
Kalp yaşını öğren, kalp hastalığıriskini gör
sağlık
Koroner bypass ameliyatı nedir?
sağlık
Ağrı kesici ilaçlar böbrek düşmanı
sağlık
Kalp krizi sonrası neler yapmalı?
sağlık
Kalp damar sağlığını korumak elinizde
sağlık
Her Göğüs Ağrısı Kalp Hastalığı Değildir
sağlık
Kalp için aspirin, balık yağı ve spor
sağlık
Hamilelikte Çarpıntı Kansızlık Habercisi
sağlık
Tiroid hastalıkları kalbi bozuyor
sağlık
Bademcik iltihabı kalbi vuruyor
sağlık
Kan testi ile kalbe erken teşhis
sağlık
Kalp-damar sağlığınızı korumak için
sağlık
Kalp hastalarına ilaç uyarısı
sağlık
Kolesterolü diyetle düşürme önerileri
sağlık
‘Yeşil çay’dan kalbe fayda yok
sağlık
Kalp krizi nedir?
sağlık
Varis Sorunu
sağlık
Şok diyetler kalp ritmini bozuyor
sağlık
Varisler Ciddiye Alınmalı
sağlık
Küresel Isınmanın Sağlığa Zararları
sağlık


Sponsorlarımız
Lazer Epilasyon
Lazer Epilasyon
Lütfen aşağıdaki formu doldurarak siteye giriş yapın
||| Üye Girişi
Kullanıcı adınız :
Şifreniz :
Sitede Arama :
Lütfen aradığınız kelimeyi yazıp
Ara'ya tıklayın:
Kalp ve Dolaşım Sağlığı : Kitaplar
Doğal Yollarla Kolesterol Kontrolü

Sorular ve Cevaplarla Kalp Sağlığı

Yüksek Tansiyon

Yüksek Tansiyon Belirtileri,Tedavisi